Catharina Ingvarsson

Jag heter Catharina Ingvarsson, bor i Sandås som är en liten by i Storumans kommun. Jag jobbar som läkare på en sjukstuga, älskar mitt jobb och tycker att jag bor på precis rätt plats mellan skog och fjäll.

För närvarande avfolkas vår by genom att barnen flyttar ut ett efter ett och jag och min man försöker rätta till den kurvan genom att skaffa fler husdjur. Jag har jagat älg sedan barnsben och är uppvuxen med hund men det var först när Stellan blev intresserad av Hedehundar som älghundsintresset vaknade. Stellan är hundföraren i familjen. Vår första Hedehund Troja skadade sig som ung och har inte jagat mer än de första åren i sitt liv men uppvisade då en stor jaktlust och otrolig viltfinnarförmåga. Det gjorde att hon istället för jakt nu är använd i avel. Två fina kullar har det blivit och Hedehunden har tagit en del av våra hjärtan i besittning.

Jag har två settrar och ägnar en del av min jakttid tillsammans med dem men funderar på att skaffa mig en egen Hedehund då jag hellre går och upplever jakten med hundar än sitter på pass och äter.

Jag är ledamot i den nu aktuella styrelsen och sitter även med i Avelsrådet.  Hundens hälsa och rasens utveckling är avgörande för att vi ska kunna njuta av en jaktduglig ras framöver.