Gunilla Åberg

Jag heter Gunilla Åberg, är 56 år och sambo med Håkan Pettersson

Mitt jaktliv startade 2004 när jag tog jägarexamen…gissa vem som var lärare?

Jo Håkan😊och vi är båda är medlemmar i Hedehundklubbens styrelse.

I dag bor vi i Ramsås strax utanför Härnösand med våra tre Hedehundar, några kattor och ett 10 tal höns.

Att jaga är för mej ett livslångt lärande, att dessutom få vara hundförare och att jaga in sina egna hundar, det ger mej ett väldigt rikt liv.

Hedehunden är en pålitlig kamrat i jaktskogen och den finaste familjemedlemmen man kan tänka sig, och att rasen i sig är känd som stark och frisk, det är ju bra.

Jag hoppas med min medverkan i styrelsen att kunna bidra till rasens tillväxt, så att många fler får chansen att lära känna Hedehundarna, och att för min egen del få utveckla kunskapen om jakt, viltvård och allt som hör jakt därtill.

Hundbeskrivning:

Irra: 7 år och mor till Skott och Hylsa. Irra kan konsten att spara på krutet till det verkligen behövs, tex att springa bredvid en cykel, det är inte hennes grej, springa, det gör man i skogen efter vilt.

Skott: Är en 3-årig herre med glimten i ögat, mycket mån om hushållets övriga djur, och tvekar inte att gå in och tillrättavisa helst kattorna om det uppstår något groll.

Hylsa: också 3 år, är hushållets charmtroll, hon vill gärna vara i mittpunkten, och tycker att skor, ostkanter och kattmat är hennes rättmätiga del…