Håkan Pettersson

Jag heter Håkan Pettersson och bor i Älandsbro utanför Härnösand. Jag har uppdraget som vice ordförande i Hedehundsklubben och sitter även i avelsrådet.

Jag jobbar som servicetekniker på Fjärrvärmeverket i Härnösand.

Jagat har jag gjort sedan ungdomen, framför allt på hare med hamiltonstövare som det alltid funnits i mitt föräldrahem. Men senare år blivit mestadels älgjakt o framför allt med just Hedehund.

Just nu har jag 3 st Hedehundar tillsammans med min sambo Gunilla:  Irra som är 7 år och efter egen parning Skott o Hylsa som är 3 år.

Vi lägger väldigt mycket tid på hundarna med träning så väl motion, eftersök som jakt, det är lätträknat de dagar vi är ledig på hösten som inte tillbringas i skogen.

Varför jag just fastnat för Hedehunden är pga en bekant som hade en som jag lånade av honom många gånger till skogen, en väldigt rolig hund som lärde mig mycket, så när det var dags för en egen så fanns det bara en ras som stod högt i tankarna.

Det är framför allt deras psyke och jaktlust o deras sätt att hålla god kontakt med den hundföraren. Och inte minst att hundarna är väldigt fina familjemedlemmar.

Målet med att vara med i Hedehundsklubben är att framföra försöka hjälpa till att bevara denna fina ras samt att det ska fortsatt vara friska o sunda hundar med bra jaktegenskaper.