Jon Nordström

Mitt namn är Jon Nordström och sitter som ordförande i Hedehundsklubben samt avelsrådet. Jag fick min första hedehund Nick av min farfar när jag var 13 år. Han utvecklade sig mer eller mindre själv genom god hjälp av min far till en ypperlig ståndälghund, och jag fick äran att fälla flera älgar för honom. Valet föll sig väldigt naturligt att jag ville fortsätta med samma hundras, vilket resulterade i en parningsvalp efter Nick, hedehunden Storm vilken ni ser på bilden nedan.

Hedehundarna ligger mig väldigt varmt om hjärtat inte bara ur aspekten att det är, enligt mig, den ädlaste älghundrasen, utan även utifrån att vi inom familjen Nordström varit med nästan från rasens ursprung genom min farfar, hans bror samt min far.
 

Jag finner det mycket glädjande att vi lyckats bilda en styrelse vilka består i kompetenta människor som brinner lika mycket för hedehundarna som jag själv, och det är min fasta övertygelse att denna klubb inte bara kommer bidraga till rasens fortlevnad, utan även i att bibehålla dess kvaliteter som ypperliga älghundar och familjemedlemmar.