Veronica Westlund

Jag heter Veronica Westlund, född och uppvuxen i Hede men bor numera i Östersund. Har under min uppväxt alltid varit omgiven av älghundar varav ett antal Hedehundar.

Har själv idag två hundar varav den ena en pensionär född 2008, Stam, som är far till flertalet valpar. Den andre är född 2016, Elvis, och är Stams förstfödde. Jag jagar älg med mina hundar men jag har mycket att lära. Är i alla fall vansinnigt intresserad av jakt med löshund och då så klart med en Hedehund och dess egenskaper som både jakthund och familjehund.

Blev involverad med att bilda en organisation kring Hedehundarna ca 2018 då jag blev ombedd att strukturera upp och organisera levande som avlidna individer. Många av er som äger eller har ägt en Hedehund har därför varit i kontakt med mig under mitt detektivarbete. Individregister och stamtavlor upprättades. Likaså byggdes en hemsida och deltagande i en redan befintlig Facebookgrupp boostades. Likasinnade kollegor införskaffades, styrelse, avelsråd och klubben bildades under 2020. Så mycket har vi hunnit med även om det inte kanske ser ut så på utsidan…. meeen gud så intressant och givande!

Jag hoppas innerligt att vi kommer att lyckas med vårt uppdrag – för bättre och behagligare hundar (ur flera aspekter) finns inte enligt min mening!